Tijdens de afgelopen raadsvergadering van 29 november opperde het CDA tijdens de rondvraag de mogelijkheid om vrijwillige vuurwerkvrije straten mogelijk te maken in Heemstede. GroenLinks was toen de enige partij die dat idee steunde. Duidelijk is dat er nog geen meerderheid in de gemeenteraad is om vuurwerk aan banden te leggen in Heemstede.

Toch is er goed nieuws voor bewoners van Heemstede, die last hebben van vuurwerk. De fracties van D66, GroenLinks en CDA hebben het college verzocht om een meldpunt voor vuurwerkoverlast op te zetten en vervolgens de klachten die binnenkomen te verzamelen en in januari aan de raad te presenteren. En dat verzoek is gehonoreerd.

Nog dit jaar komt er een meldpunt voor vuurwerkoverlast. Klachten daarover kan je op de website van de gemeente kwijt. Het college van B&W zorgt dat er op de homepagina van de gemeentelijke website een mogelijkheid komt tot melding van vuurwerkoverlast. Hier is een speciaal meldingsformulier voor ontwikkeld. Dit meldpunt wordt actief bekend gemaakt via de sociale media en kranten.

Ook een speciaal geopend telefoonnummer voor vuurwerkoverlast wordt actief gecommuniceerd. Dit telefoonnummer is bedoeld voor de bereikbaarheid van handhavers (BOA’s) van donderdag 27 december t/m zondag 30 december tussen 08.00 -22.00 uur, maandag 31 december van 08.00 – 18.00 uur en dinsdag 1 januari van 13.00 – 17.00 uur.

De evaluatie van de vuurwerkoverlast vindt plaatst in samenwerking met de politie, BOA’s, OO&V). De resultaten van de evaluatie komt naar de gemeenteraad. Dan komt de overlast door vuurwerk in ieder geval weer op de agenda.