Nieuws

Stand van zaken college onderhandelingen GroenLinks met HBB en PvdA

Het is al weer twee maanden na de verkiezingen, en nog steeds is er geen nieuw college. Vanaf 23 april zijn de drie partijen HBB, GroenLinks en PvdA met elkaar gaan formeren en gaan onderhandelen over een collegeakkoord. Hieronder de stand van zaken over de formatie sinds 23 april.

Op 24 april heeft GroenLinks Heemstede haar kandidaat-wethouder bekend gemaakt, Nicole Mulder (zie eerder bericht op de website). Daarna zijn de drie facties gaan onderhandelen over een collegeakkoord. Deze zijn nu, 17 mei 2018, in een afrondende fase. Wij hebben er vertrouwen in dat deze week de onderhandelingen afgerond gaan worden met positief resultaat. Het streven is om op 31 mei het nieuwe college te installeren.

Lees verder

GroenLinks Heemstede maakt wethouderskandidaat bekend

Nicole Mulder

Zeer verheugd en vol overtuiging presenteert de fractie van GroenLinks Heemstede Nicole Mulder als haar kandidaat-wethouder. Mulder is naar het oordeel van de selectiecommissie een stevige, betrokken en verbindende bestuurder die verandering handen en voeten kan geven. De fractie is blij dat Mulder zich bereid heeft getoond om de functie van wethouder in Heemstede te willen vervullen. De fractie is ook blij dat GroenLinks Heemstede met Mulder een goede kandidaat heeft die op korte afstand van de gemeentegrens woont en geruime tijd actief is binnen Groen Links in de regio. Fractievoorzitter Eric de Zeeuw: “Nicole is communicatief sterk en zorgt dat ze snel gericht op zoek gaat naar verbinding. Dit vind ik heel belangrijk voor een bestuurlijke functie als wethouder.”

Lees verder

GroenLinks wint 3e zetel

Tijdens de campagne waren we duidelijk zichtbaar aanwezig op de markt, op de Binnenweg en bij het station. In de gemeenteraad zullen we in de komende jaren met 3 zetels nog meer zichtbaar zijn dan in de afgelopen raadsperiode.

Onze raadsleden Eric de Zeeuw, Thera van der Heijden en Bram Verrips gaan zich volop inzetten om aan de verandering in Heemstede inhoud te geven. 

Wij danken onze 1912 kiezers in Heemstede!

Flyeren op een ijskoude zaterdagmiddag

Onze kandidaten zijn volhouders, want voor Heemstede hebben we veel plannen voor de komende raadsperiode. Kijk op deze website onder Standpunten.

 

Laat het groen in Heemstede onbebouwd!

Lokale GroenLinksfracties uit 24 gemeenten in de Metropoolregio Amsterdam lanceren vandaag samen een regionaal natuurpact om het groen te beschermen tegen de bouwplannen van dit kabinet. GroenLinkslijsttrekker Eric de Zeeuw van GroenLinks Heemstede heeft ook het natuurpact ondertekend. Aanleiding is de oproep van minister Ollongren (D66) aan gemeentes om lef te tonen door ook te bouwen in het groen. De Zeeuw noemt dat ‘eeuwig zonde’, ‘onnodig’ en ‘ondoordacht’. ‘Bouwen in het groen is kiezen voor de makkelijke weg. Er zijn veel betere alternatieven voorhanden. Met dit regionale natuurpact beschermen we ons kostbare groen en bieden we gezamenlijk weerstand tegen het gemakzuchtige bouwen in natuur’. Aldus De Zeeuw.

Lees verder

Wat doet GroenLinks voor ouderen?

Heemstede vergrijst. Inmiddels is ruim een kwart van de Heemsteedse bevolking ouder dan 65. Gelukkig worden we gemiddeld niet alleen ouder, maar blijven we ook langer gezond. In de praktijk betekent dit, dat veel ouderen zich in Heemstede op een of andere manier nuttig maken. Dit blijkt uit het hoge aantal vrijwilligers onder ouderen. Ouderen zijn daarmee de smeerolie van onze lokale samenleving. Iets om trots op te zijn.

Lees verder

Pagina's