Een pontje of een brug in Park Meermond bij Hageveld

Het pontje over de woonbotenhaven bij Hageveld in Park Meermond is al een tijdje weg en de gemeente is van plan het pontje te vervangen door een brug. Wij vinden dat de aantrekkelijkheid van het gebied met een brug minder is. 

Immers, je komt hier niet als je haast hebt. Je maakt de wandeling of de fietstocht door het gebied omdat het leuk is met de kinderen of omdat je de tijd neemt om te genieten van de vogelgeluiden, de bloemen en het water. Het pontje is een speelse combinatie met de naastliggende natuurspeeltuin..Kinderen vinden het enig om zelf het pontje naar de overkant te draaien. Ook de vrijwilligers van Park Meermond zijn gesteld op het pontje. Zij zijn bezig met een plan voor een 'drie pontjes tocht', het pontje over het Spaarne bij Schalkwijk, het pontje bij het Cruquiusmuseum en dit pontje. Het zou toch jammer zijn als het een twee pontjestocht met een brug wordt.

Het grote bezwaar van het oude pontje was dat het draaien naar de overkant zwaar werk was omdat de woonbotenhaven veel slib aantrekt en de poten onder het pontje door het slib getrokken moesten worden. Maar er is een eenvoudiger (en goedkoper!) pontje in de handel zonder poten die je aan een kabel gemakkelijk naar de overkant trekt. Hopelijk is er een meerderheid in de raad die voor deze oplossing kiest.

Eric de Zeeuw en Trudy van Drie