Nicole Mulder
Nicole Mulder

GroenLinks Heemstede maakt wethouderskandidaat bekend

Zeer verheugd en vol overtuiging presenteert de fractie van GroenLinks Heemstede Nicole Mulder als haar kandidaat-wethouder. Mulder is naar het oordeel van de selectiecommissie een stevige, betrokken en verbindende bestuurder die verandering handen en voeten kan geven. De fractie is blij dat Mulder zich bereid heeft getoond om de functie van wethouder in Heemstede te willen vervullen. De fractie is ook blij dat GroenLinks Heemstede met Mulder een goede kandidaat heeft die op korte afstand van de gemeentegrens woont en geruime tijd actief is binnen Groen Links in de regio. Fractievoorzitter Eric de Zeeuw: “Nicole is communicatief sterk en zorgt dat ze snel gericht op zoek gaat naar verbinding. Dit vind ik heel belangrijk voor een bestuurlijke functie als wethouder.”

Als fractievoorzitter en raadslid voor GroenLinks in de gemeente Haarlemmermeer en als regioraadslid in de Stadsregio en Vervoerregio Amsterdam heeft ze veel ervaring in het politieke werk. Daarnaast heeft zij haar carrière in het management bij verscheidene organisaties opgebouwd, waardoor zij een breed netwerk heeft in het politieke bestuur, als in het bedrijfsleven. Nicole Mulder: “Ik ben in de Haarlemmermeer opgegroeid. Heemstede ken ik uiteraard goed als buurgemeente. Ik doe er vaak boodschappen en als kind ging ik vaak met mijn ouders wandelen bij Groenendaal.”

Komende weken voert GroenLinks Heemstede formatiegesprekken met HBB en PvdA, waarbij het streven is om eind mei het college te installeren. GroenLinks zal daarmee voor het eerst in de geschiedenis van Heemstede gaan meebesturen. Daarbij hebben Mulder en de fractie van GroenLinks het grootste vertrouwen in de samenwerking met dit college en de gemeenteraad van Heemstede.