Op zaterdag 12 maart gingen leden van GroenLinks en PvdA uit Heemstede het gebied Raadhuisstraat – Binnenweg in om mensen te bevragen over hun tevredenheid en zorgen over het winkelen. Het was mooi weer en veel mensen waren graag bereid hun mening en opvattingen te geven: “de politiek wil luisteren!”

In korte tijd verzamelden leden van de twee partijen 114 vragenlijsten. Die bestonden uit twee delen: vragen over beleving, veiligheid en verkeerssituaties, met ruimte voor opmerkingen en suggesties; en een apart setje vragen waarin de plannen van het college werden gepeild.

De resultaten laten zien dat mensen tevreden zijn over het winkelgebied Binnenweg – Raadhuisstraat, maar dat de veiligheid – vooral voor fietsers en voetgangers – te wensen overlaat. Ook wordt duidelijk dat er weinig enthousiasme is over de Vomar-plannen en dat het eenrichtingsverkeer op het Noordelijk deel gehandhaafd moet blijven.

Ook is de mening gepeild hoe de mensen staat tegenover het afsluiten van de Binnenweg voor auto's. Bijna de helft vond dat geen goed idee, een derde van de mensen vind het wel een goed idee om af en toe de weg af te sluiten, en 8% wil zelfs de Binnenweg helemaal afsluiten.

Met name de vele opmerkingen over de veiligheid stemt treurig; zo vlak na de grote renovatie die pas in 2011 werd voltooid.

Op 23 maart hebben GroenLinks en PvdA gezamenlijk de resultaten van de enquete gepresenteerd in De Luifel. U kunt het hele rapport downloaden via onderstaande link.